ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

FRANCUSKA TORTA

"FRANCUSKA TORTA"

Potrebno:
- 400g secera
- 250g putera
- 200g mljevenih oraha
- 12 štangli cokolade
- 11 jaja
- 4 kasike secera
- 2 kasike biskvita
- malo ruma
Kora:
Dobro umutiti 200g secera sa 8 jaja.
Kad je umuceno dodati nastrugane 4 štangle cokolade, 2 kasike mljevenog biskvita i 200g mljevenih oraha.
Sve izmijesati i od ove mase ispeci kore.
Fil:
Dobro umutiti 3 jajeta sa 200g samljevenog secera(štaub) i dodati umucen puter.
Imutiti pa dodati 4 štangle omeksane cokolade.
Ohladjene kore poprskati sa malo ruma i filovati redom.
Gornju koru prekriti glazurom.
Glazura:
4 štangle cokolade, 4 kasike secera i 4 kasike vode staviti na stednjak da provri i na kraju umijesati 50g putera da se rastopi.


Nema komentara:

Objavi komentar