nedjelja, 31. svibnja 2015.

Torta "BIJELA RADA"

-BIJELA RADA-

Potrebno:
- 8 jaja
- 12 kasika secera
- 200gr secera u prahu
- 8 kasika brasna
- 200gr mljevenih oraha
- 250gr maslacca(margarina)
- 2 pudinga od vanilije
- 2 kesice slag kreme od vanilije
- 1/2l i jos 2 soljice mlijeka
- 100gr cokolade
Rolat:
Napraviti patišpanju od osam jaja, osam kasika secera, osam kasika brasna i pola praska za pecivo.
Peci u vecem plehu da izadje 24 komada rolata.
Patišpanju toplu uviti u navlazenu salvetu da bih se lakse urolovalo.
1. Fil:
Zajedno skuhati dvije soljice mlijeka, cetri kasike secera, 100gr cokolade za kuhanje.
Kada provri dodati 200gr mljevenih oraha, pa kad provri skinuti sa ringle, dobro ohladiti i filovati rolate.
2. Fil:
Skuhati dva pudinga od vanilije sa 1/2l mlijeka.
Kada se ohladi dodati umuceni puter sa 200gr štaub secerom, pa sve dobro pjenasto izjednacit.
Slaganje:
Rolad isjeci na 24 komada(3 reda, po 8 latica).
Prvi red sloziti u obliku cvijeta, jedan komad u sredinu i okolo sedam komada rolata, izmedju latica filovati sa drugim filom.
Tako sva tri reda filujemo i dobijemo cvijet od sedam latica.
Tu smo potrosli sav drugi fil.
Tada umutimo slag kremu od vanilije i premazemo cijelu tortu, kad je gotovo viljuskom lagano izvuci rebra na svakom listu, a u sredinu stavimo malo izlomljene cokolade.


Nema komentara:

Objavi komentar