*BRZO SE PRAVI A JOS BRZE NESTANE*
Sastojci:
- 2 kesice sladoleda od banane sa cokoladom
- 400ml mlijeka
- 2 kesice želatina
- 8 kasika hladne vode
- od 100-150g petit keksa
- 200ml soka od ananasa
- 4 banane
- šlag za dekoraciju
Priprema:
Umutiti sladoled sa mlijekom. Želatin potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji dok mutite sladoled. Rastopite želatin pa pomiješajte sa sladoledom. Pola keksa potapajte u sok od ananasa pa poredajte na dno tacne za tortu obloženu kalupom. Preko stavite sladoled.
Banane iseckajte i ubacite u fil. Preko poredajte ostatak keksa umakanog u sok. Stavite tortu da se hladi a pre služenja možete i da je stavite u zamrzivač. Dekorišite je šlagom i poslužite. Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar